Baharatlı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Baharatlı pilav tarifimiz ile sofranıza yeni bir tat katın. Malzemeleriniz hazırsa pilavımıza başlayabiliriz.

  1. Pirinci 1’er çay kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilmiş ılık suda 20 dakika bekletin. Kuş üzümlerini de ılık suda 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
  2. Dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada rengi değişene kadar kavurun.
  3. Pilav tenceresinde yağı ısıtıp pirinci kavurun. Sıcak tavuk suyunu, tuzu, baharatları, kuş üzümlerini, önceden kavurduğunuz fıstıkları ve bademleri ekleyin. Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin.
  4. Pilav pişince kıyılmış dereotunu ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı 10 dakika demlendirip baharatlı pilavınızı servis edin.

Nefis mısırlı ve baharatlı pilav tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav