Tarif ve yapım: Deniz Orhun
Fotoğraf: Mehmet Ateş
- Etleri birkaç damla sirke ile terbiye edin.
- Çelik tavada soğanı su ile kavurun. Terbiye ettiğiniz etleri de ekleyin (Etlerin çelik tavaya yapışmasından korkmayın, etler piştikçe tavayı bırakır. Siz kaldırmaya çalışırsanız tavaya yapışır, bu yüzden sabırlı olun).
- Daha sonra tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve pilav tenceresinde eritin.
- Bademleri ve havucu ekleyip kavurun.
- Pirinci atın ve kavurun. Tüm baharatları ekleyin.
- Suyunu ilave edin, bir taşım kaynayınca altını kısın ve kapağını kapatın. 20 dakika sonra pilavınız hazır. Altını kapatın, tencerenin içindeki nemi almak için temiz bir bez ile demlenmeye bırakın.
Farklılık yapmak için, kayısılı ve erikli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.