Ayvalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci sıcak ve limonlu tuzlu suda yarım saat bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp küp doğrayın.
  2. Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın ve limonla ovun. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Maydanozları kıyın.
  3. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğan, ayva ve dolmalık fıstığı kavurun. Su, şeker, tarçın, tuz ve pirinci ekleyin.
  4. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  5. Ceviz ve haşlanmış kestaneleri ilave edip pilavı harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  6. Servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı