Ayvalı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvanın kabuğunu soyun. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alın, ısınınca ayvaları ekleyin. 3 dakika sonra ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca salçayı da aktarıp karıştırın. Yıkanmış bulgur ve tuzu ekleyin. Biraz kavurduktan sonra suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı