Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Arpacık soğanları temizleyin. Margarini tencerede eritip arpacık soğanları 5-6 dakika kavurun. Soğanları tencereden alıp aynı yağa kuskusu ilave edin. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Sıcak et suyunu kuskusa ekleyin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, hemen hemen her yörede tüketilen klasik kuskus pilavına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Gallo Pinto
Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı