Acılı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci 2 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suda 20 dakika bekletin. Pirinci beklettikten sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı karamelize edin.
  3. Pirinci, salçayı ve çok ince doğranmış acı kırmızıbiberi ekleyip kavurmaya devam edin. İyice kavrulan pirinç daha lezzetli olur. 3 Kaynar suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte birkaç taşım kaynatın. Sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın.
  4. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
  5. Pilavı ocaktan alın, üzerine çok küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını serpin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra nefis acılı pilavınızı servis yapın.

    Nefis körili biberli pilav için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav