Pirinci 2 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suda 20 dakika bekletin. Pirinci beklettikten sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı karamelize edin.
Pirinci, salçayı ve çok ince doğranmış acı kırmızıbiberi ekleyip kavurmaya devam edin. İyice kavrulan pirinç daha lezzetli olur. 3 Kaynar suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte birkaç taşım kaynatın. Sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın.
Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
Pilavı ocaktan alın, üzerine çok küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını serpin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra nefis acılı pilavınızı servis yapın.