Basit bir makarna bile şık bir sunumla bambaşka bir hikayeye dönüşür. Timballo da bunun bir örneği. Timballo, makarna veya patatesle hazırlanan, farklı iç harçlarıyla lezzetlendirilen, İtalyan Mutfağı’na ait bir yemektir. Zengin içeriği ile makarnadan çok daha fazlası. Makarna ile hazırlanan bu muhteşem tarif, hayranlık uyandıracak ve iştah açacak kadar güzel bir görüntüye sahip. Etrafını çeviren yufka, pişerken ısıyla etkileşerek altın renge dönüşür. Fırından çıkan yemeği servis ederken dilimlemek için bıçağı sertleşen kabuğa değdirdiğinizde inanılmaz bir çıtırtı ve koku etrafa yayılır.
Beşamel sos
Özellikle lazanya gibi hamur işlerinde kullanılan beyaz sostur. Beyaz biber, sosu lezzetlendirmek ve rengini korumak için idealdir.
Tortiglioni
Tortiglioni, rigatoni’ye benzer fakat daha büyük, etrafı derin oluklu bir makarna türüdür. Adını ‘bükülmek’ anlamına gelen Latince ‘Torkere’ kelimesinden alır. Etrafındaki oluklar eklenen sosu tutmaya yarar.
Muskat
Hint cevizi olarak bilinen bir baharat cinsidir. Soslara, makarnalara, patatese çok yakışan aromatik baharat muskatın fazlası yemeğe acılık verir.
Fesleğen
Aromasıyla yemeklere lezzet katan fesleğen, taze ve kuru haliyle kullanılır. Taze fesleğenin en çok yakıştığı tarif pesto sostur. Salatalarda, zeytinyağına aroma vermek için ve pizza servisinde kullanılır. Kuru fesleğen ise soslara ve kırmızı-beyaz etlere yakışan bir baharattır.
1 Porsiyon Timballo Kaç Kaloridir?
Beşamel sos için