Hamuru için
Sosu için
Üzeri için
Makarna hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filme sarıp 2 saat dinlendirin. Sosu için ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız biberleri fırında ya da ızgarada közleyin. Kabuklarını çıkarıp soğuması için bir kenara alın. Soğuyan biberleri geniş bir kaseye alın. Peynirleri ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bir sos tenceresinde ısıtın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan tırtıklı bir hamur keseceği yardımıyla küçük dikdörtgenler kesin. Kestiğiniz dikdörtgen parçaları ortalarından büzerek kelebek şekli verin. Makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayın. Isıttığınız sosu dökerek iyice karıştırın. Kavrulmuş bademle süsleyerek sıcak servis yapın.