Pesto Soslu Gnocchi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gnocchi, genellikle patates veya patates unuyla yapılan, küçük ve yuvarlak şekilli bir İtalyan makarna çeşididir. Pesto soslu gnocchi, genellikle haşlanmış gnocchi'nin üzerine hazırlanmış pesto sosu dökülerek servis edilir. Bu yemek, hafif ama lezzetli bir tat sunar ve İtalyan mutfağının gözde örneklerinden biridir. Şimdi, evde İtalyan lezzetini yaşatmak için Pesto soslu gnocchi tarifine geçelim!

Gnocchı Alla Romana tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon gnocchi kaç kaloridir?

Bir porsiyon gnocchi 561 kaloridir.

Pesto Soslu Gnocchi Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Pesto Soslu Gnocchi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri bol suda haşlayın, kabuklarını soyun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
  2. Patateslerin ortasına bir çukur açın ve üzerine  un serpin.
  3. Yumurta, tuz ve kalan unu ekleyerek kenarlarından ortaya doğru bir spatula yardımıyla karıştırın.
  4. Tüm malzemeler iyice özleşmeye başlayınca 4-5 dakika kadar elinizle yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın.
  5. İlk bezeyi 2 cm kalınlığında rulo yaparak açın. Bir bıçak yardımıyla 2 cm genişliğinde parçalar kesin.
  6. Kestiğiniz küçük parçaları çatalın sırtıyla yuvarlayarak orijinal gnocchi şeklini verin.
  7. İkinci beze için aynı işlemleri tekrarlayın.
  8. Gnocchileri kaynar suda haşlayın ve geniş bir fırın kabına alın.
  9. Sos için tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar rondodan geçirin.
  10. Hazırladığınız sosu fırın kabına aldığınız gnocchilerin üzerine dökün ve ezmeden karıştırın.
  11. Pesto soslu gnocchi için dilerseniz parmesan peyniri ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Servis ederken taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
  • Servis öncesinde yemeğin üzerine zeytinyağı ve balsamik sirke damlatabilirsiniz.
  • Pesto soslu gnocchi yanında hafif bir yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Gnocchi'yi pişirmeden önce suyun kaynadığından emin olun.
  • Gnocchi'ler suyun yüzeyine çıktığında birkaç dakika daha kaynatın. Gnocchi'ler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş olduklarını gösterir.
  • Sosun fazla sulu olmamasına dikkat edin, aksi takdirde gnocchi'lerin üzerinde dağılabilir veya suyunu çekebilir.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Patatesli Tarifler Pilav ve Makarna Tarifleri