İlk olarak 17. yüzyılda Beshamel Markazi tarafından hazırlanan beşamel sos, Fransa'nın ana sosu olarak bilinir. İtalyan mutfağında en çok fırında makarnaların içerisinde kullanılır. Aroma katması için; püre, çorba, makarna, sufle ve et yemekleri ile birlikte ikram edilir. Dünyanın birçok yerinde temel besin kaynağı olarak görülen makarna, sos ile harmanlandığında daha lezzetli bir şekilde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, beşamel soslu fırın makarna tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Beşamel Soslu Fırın Makarna Kaç Kaloridir?
Beşamel soslu fırın makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçeriğinde bulunan yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Malzemeler
İçi için
Üzeri için
Beşamel sos için
Beşamel soslu fırın makarnayı ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.