Baharatlı Deniz Ürünü Ve Çin Eriştesi (Noodle) Tarifi İçin
Malzemeler
- 125 g Çin eriştesi
- 2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
- 2 adet havuç (Soyulup ince dilimlenmiş)
- 1 çorba kaşığı taze kök zencefil
- 300 g mezgit fileto
- 1+ 1/2 çay kaşığı acı biber (Chilli)
- 1/2 çay kaşığı 5 baharat tozu (Bu Çin baharatını oluşturan tatlar; acı-tatlı-ekşi-tuzlu-mayhoş)
- 75 g ince fasulye (Börülce fasulyesi ya da Fransız)
- 175 g soyulmuş jumbo karides
- 8 adet taze soğan (İnce kıyılmış)
- 1 damla soya sosu
Baharatlı deniz ürünü ve Çin eriştesi (Noodle) servis için
- Birkaç dal taze maydanoz