Aglio E Olio
Serkan GENCEL Yemek yapmaya bayılırım. Tatlılar ve Osmanlı mutfağı favorimdir.x
10 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Ayten Alpün'den zeytinyağında sarımsağın hafifçe sotelenerek hazırlanan aglio e olio, sarımsaklı ve zeytinyağlı spagetti anlamına gelir. Napoli'nin geleneksel yemeği olarak bilinen bu yemek, İtalyan mutfağında sık sık tüketilir. Preslenmiş sarımsak, makarna ile sotelenir. Yapımında bol acılı Meksika biberi de kullanılır. Peki, aglio e olio nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, spagetti yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak tortellini makarna ve köri soslu tavuklu makarna tarifine de göz atabilirsiniz.

Aglio E Olio Tarifi İçin

Malzemeler

Aglio E Olio

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Spagettiyi paketteki tarifine göre pişirin ve süzün. Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin.
  2. Sarımsağı soyduktan sonra ince ince kıyın. Soğuk bir tavaya sarımsakla birlikte zeytinyağını koyun ve sarımsağın tüm lezzetini zeytinyağına  bırakması için düşük ısıda kavurun. 
  3. Sarımsak biraz renk almaya başlayınca doğranmış biberi ve maydanozu ekleyin. Daha sonra tuz ile karabiberi ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin ve spagetti ile karıştırın.
  4. Arzuya bağlı olarak parmesan peyniri ilave ettikten sonra sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna