- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz atarak yaklaşık 1 dakika kadar mikserle çırpın. Ardından 170 g toz şekeri, birer yemek kaşığı şeklinde yavaş yavaş ekleyin ve yaklaşık 4-5 dakika boyunca traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın.
- Daha sonra kalan 170 g toz şekeri, yumurta sarılarına ilave edip mayonez kıvamına gelene dek çırpın. Karışım mayonez kıvamına gelince sıcak suyu ilave edip hemen tekrar karıştırın. Çırptığınız yumurta sarılarını, beyazlarına ekleyip ağır ağır karıştırın. Son olarak unu ve nişastayı eleyerek, hazırladığınız pandispanya harcına ekleyin ve iyice karışana dek bir tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Daha sonra yağlı kağıtla çevrelenmiş kelepçeli kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kremayı hazırlamak için; ilk olarak sütü bir tencereye alın, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ilave edin ve sürekli karıştırarak katı bir hal alana dek pişirin. Daha sonra içerisine yarım su bardağı toz şeker ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labne peynirini ve vanilyayı ekleyerek çırpın ve soğumaya bırakın (Bu esnada sık sık mikserle çırpın).
- İyice soğuyan kremaya son olarak köpürtülmüş çiğ kremayı (Veya krem şantiyi) ekleyin ve karıştırıp 15-30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Soğuyan pandispanyayı bıçakla 3 eşit kata bölün. İlk katı uygun bir tabağa alıp üzerine iyice soğumuş kremadan sürün ve onun da üzerine isteğe göre meyveleri yerleştirin. Diğer katı koymadan önce kekin üzerine krem şanti sürüp meyvelerin üzerini kapatın. Bu şekilde üç katı tamamlayın. Etrafını ve üzerini önce krem şantiyle kaplayın, daha sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Bu kış pastasını aynı malzemelerle hazırlayıp dışını meyvelerle süsleyerek de yapabilirsiniz.