Yeni Yıl Mercimeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İTALYA

İtalyanlar yılbaşı geleneği olarak saatler gece yarısına geldiğinde mercimek yerler. Dünyanın farklı yerlerinde, İtalya’da olduğu gibi yuvarlak olan yiyeceklerin şans getirdiği düşünülür. Mercimek gibi yuvarlak bakliyatlar, daire kekler vb. yiyeceklerin yenildiği yeni yıl akşamından sonra tüm yılın bereket ve bollukla geçeceğine inanılır.

Yeni Yıl Mercimeği Tarifi İçin

Malzemeler

Yeni Yıl Mercimeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği yıkadıktan sonra defne yaprağı ve sarımsakla birlikte tencereye alın ve su ekleyerek 10-15 dakika haşlayın. Suyunu  süzün, sarımsak ve defne yaprağını  çıkartın.
  2. Soğanı ve zeytinyağını bir tencereye alarak pembeleşene kadar kavurun. Domates ve mercimeği ilave edin ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
  3. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirin. 
  4. Arzu ederseniz mercimeği sosis ile servis edilebilirsiniz. Sosis ilave edecekseniz;  sosisi az haşlayın ve az zeytinyağında soteleyerek mercimek ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Yılbaşı Yemekleri Bakliyat Tarifleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları