Tuzlu Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Jelatinin kalınlaştırılmış şekli olan panna cotta, İtalyan mutfağına özgü bir lezzettir. Krema ve sos ile hazırlanan bu besin, genellikle tatlı oalrak sunulur. Karamel, kahve, vanilya veya çilek gibi malzemelerle karıştırılarak aromatik bir tat elde edilir. Kıvamı yumuşak olduğu için, İtalyan pudingi olarak da bilinir. Kalori değeri düşük olduğu için, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, tuzlu panna cotta nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

Klasik panna cotta tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Yılbaşı için tatlı tariflerinden ilham alabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Tuzlu Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Tuzlu Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak krema ve parmesan peynirini bir sos tenceresinde pişirin. Başka bir kapta yaprak jelatini soğuk su ile ıslatın.
  2. Krema hafif kaynamaya başlayınca yaprak jelatinin suyunu sıkarak kremanın içine ekleyin. Ardından tuz ve karabiber ekleyip biraz daha pişirin.
  3. Daha sonra ocaktan alın ve kalıplara koyup buzdolabında 1 saat donması için bekletin.
  4. Ardından servis tabağına ters çevirerek çıkartıp altın çilek, taze kekik ve nar ekşisi ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tuzlu Panna Cotta'nın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Jelatinlerin çözülmesini sağlamak için, mikrodalga fırında ısınmasını sağlayabilirsiniz.
  2. İsteğe göre yaprak jelatin yerine, toz jelatin de kullanabilirsiniz.
  3. Panna cottanın kıvamını tutturabilmek için, krema ve parmesan peynirini özdeşleşene kadar karıştırın.
  4. Panna cottaları servis etmeden önce süzgeçten geçirerek, fazla sularını akıtabilirsiniz.
  5. Servis işlemi için silikon kap kullanın. Kapları ıslattıktan sonra nemli bez ile kurulayın ve tatlınızı içerisine dökün. Böylece daha pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Tuzlu Panna Cotta Kaç Kaloridir?

  1. Tuzlu panna cottanın bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. İçerisinde şeker kullanılmadığı için, diyabet hastaları tarafından da tüketilebilir. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Yılbaşı Yemekleri Diğer Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları