Kuzu Rosto
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yağ değeri yüksek olan kuzu eti, sert gözükse de pişirdikten sonra yumuşamaya başlar. Ağızda dağıldığı için ana yemeklerde ve salatalarda sık sık kullanılır. Sindirilmesi kolay olan bu besin, B vitamini ve çinko bakımından oldukça zengindir. Özellikle unutkanlık, konsantrasyon eksikliği gibi sorunların giderilmesinde etkili rol oynar. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı sofralarında veya özel davetlerde sunabileceğiniz kuzu rosto tarifine başlayabiliriz.

Kuzu Rosto Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pişirmek için

Kuzu Rosto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu but etinin fazla yağlarını kesip zeytinyağıyla ovun. Keskin bir bıçakla boylamasına derinin hemen altından kesikler açın.
  2. Sarımsak ve taze otlardan yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Kalan taze otları etin üzerine koyup buzdolabında iki saat bekletin.
  3. Fırın tepsisinin tabanına havuç, patates, arpacık soğan ve sarımsakları yerleştirin. Eti de sebzelerin üzerine yerleştirip iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  4. Etin üzerini yağlı kağıt ile sarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında arada bir tereyağı ile yağlayarak 35 dakika pişirin.
  5. Üzerini açıp sirkeyi dökün ve et kıvamını bulana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Eti ısıtılmış bir servis tabağına alın.
  6. Tepsiyi sallayıp, yüzeydeki yağları kaşıkla aldıktan sonra, suyunu bir sos kabına aktarın. Eti dilimleyip bir servis tabağına alın. Sosu da ayrı bir sos kabına alın. Eti yanında sosla beraber sunabilirsiniz.
  7. Kuzu rostoyu, barbunya pilaki ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kuzu Rostonun Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız kuzu etinin az yağlı ve canlı olmasına özen gösterin.
  2. Tarife başlamadan önce eti oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Böylece lezzeti artacaktır.
  3. Pişirme esnasında fırın tepsisine defne yaprağı eklemeyi unutmayın.
  4. Yağlı kağıt kullanmıyorsanız, tepsiye tereyağı sürün. Etler pişerken fırın kapağını açmayın.

1 Porsiyon Kuzu Rosto Kaç Kaloridir?

Kuzu rostonun bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. İçeriğinde protein barındıran kuzu rostoyu diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Ekmeksiz tüketilmesi önerilir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan soslu dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Hem pratik, hem de sağlıklı bir şekilde sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kuzu eti ve pilav ile hazırlanan mutancana tarifine göz atabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları