Yağ değeri yüksek olan kuzu eti, sert gözükse de pişirdikten sonra yumuşamaya başlar. Ağızda dağıldığı için ana yemeklerde ve salatalarda sık sık kullanılır. Sindirilmesi kolay olan bu besin, B vitamini ve çinko bakımından oldukça zengindir. Özellikle unutkanlık, konsantrasyon eksikliği gibi sorunların giderilmesinde etkili rol oynar. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı sofralarında veya özel davetlerde sunabileceğiniz kuzu rosto tarifine başlayabiliriz.
Malzemeler
Pişirmek için
Kuzu Rostonun Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kuzu Rosto Kaç Kaloridir?
Kuzu rostonun bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. İçeriğinde protein barındıran kuzu rostoyu diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Ekmeksiz tüketilmesi önerilir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan soslu dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.
Hem pratik, hem de sağlıklı bir şekilde sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kuzu eti ve pilav ile hazırlanan mutancana tarifine göz atabilirsiniz.