Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, 1 tutam tozşeker ve tuz ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın baton hale getirip bıçakla 1 cm kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpin diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hamurları aralıklı olarak dizin. 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Video
yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.