Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, 1 tutam tozşeker ve tuz ekleyin.  Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın baton hale getirip bıçakla 1 cm kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpin diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın.  Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hamurları aralıklı olarak dizin. 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık veya  soğuk servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew