Zeytinli Lokmalar
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Lokmalar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Zeytinli Lokmalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayıp bir kaseye alın ve zeytinyağını ilave edin.Yumuşaması için yarım saat bekletin.Ilık süt ve şekeri bir kasede karıştırın.Yaş mayayı ilave edip ezerek karıştırmaya devam edin.Unu hamur yoğurma kabına eleyin.Ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı ilave edin. Mayalı karışımın üzerine hafifçe un serpin ve bu şekilde 15 dakika bekletin.

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.Unun içinde bulunan mayanın üzerine eritilmiş tereyağı, yumurta sarısı ve tuz ekleyip yoğurun.Hamuru geniş bir tencerenin içine alın.Üzerini kapatıp iki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda dinlendirmeye bırakın.Kurutulmuş domatesleri süzüp çekirdekleri çıkartılmış sele zeytini ile harmanlayın.

Mayalanan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Avucunuzun içinde hafifçe yassılaştırıp ortasına zeytinli karışımı paylaştırın.Misket şeklinde yuvarlayıp yağlanmış kalp şeklindeki fırın tepsisine yan yana dizin.Kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün,susam serpiştirin.Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırından alıp sıcak yada ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew