SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Zeytinli Bisküvi
Zeytinli Bisküvi
Güncelleme tarihi:
16 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Bisküvi Tarifi İçin
Malzemeler
9 yemek kaşığı gr tereyağı (oda ısısında)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik
2 su bardağından daha az un
4-5 gr doğranmış siyah zeytin
Zeytinli Bisküvi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını hamur yoğurma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Zeytinyağı, kekik, tuz ve unu ekleyerek karıştırın.
Zeytinleri küçük doğrayarak hamura karıştırın ve iki eşit parçaya ayırın.
Hamurları yağlı kağıt arasında merdane ile 5 mm kalınlığında açın.
Yağlı kağıtla birlikte 45 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Hamuru yıldız şekilli bisküvi kalıbı ile keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Zeytinli Tarifler
Diğer Tarifler
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Benzer Tarifler
Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew