Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Baharatlı krema için

Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tozşekeri çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. Armutları soyup ince dilimleyin.

24 santimlik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru döküp  spatula ile düzelterek yayın. Üzerine armut dilimlerini hafif batırarak yerleştirip kalan şekeri serpiştirin. Tereyağını ufak parçalara kesip hamurun üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Krema için, yumurta sarılarını tozşekerle  köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, nişasta, zencefil, tarçın ve zerdeçalı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynatmadan  muhallebi kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın.

Keki kalıptan çıkarıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip krema ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew