Malzemeler
Baharatlı krema için
Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tozşekeri çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. Armutları soyup ince dilimleyin.
24 santimlik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru döküp spatula ile düzelterek yayın. Üzerine armut dilimlerini hafif batırarak yerleştirip kalan şekeri serpiştirin. Tereyağını ufak parçalara kesip hamurun üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
Krema için, yumurta sarılarını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, nişasta, zencefil, tarçın ve zerdeçalı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın.
Keki kalıptan çıkarıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip krema ile servis yapın.