Yeşil Limonlu Tartöletler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Limonlu Tartöletler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krema için

Üzeri için

Yeşil Limonlu Tartöletler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Krema için, şeker ve limon suyunu bir tavada karamelize edin. Sırasıyla yumurta sarıları ve tereyağını ekleyin. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Hazırladığınız kremayı bir kaba alıp üzerini streç folyo ile kapatın. Buzdolabında en az 4 saat kadar bekletin.

Tartölet hamuru için, tereyağı, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak bir tavada eritin. Unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 2 çorba kaşığı suyu azar azar ilave ederek hamurun toparlanmasını sağlayın. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tartölet kalıbının içine yayın.

Tartölet kaplarını fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Soğuyunca limonlu kremayı tartöletlere paylaştırın. Üzerlerini nar taneleri ile süsleyin. Soğuk servis yapın.

 Dilerseniz, çıtır çıtır lezzetiyle klasik limonlu tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew