Malzemeler
Krema için
Üzeri için
Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Krema için, şeker ve limon suyunu bir tavada karamelize edin. Sırasıyla yumurta sarıları ve tereyağını ekleyin. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Hazırladığınız kremayı bir kaba alıp üzerini streç folyo ile kapatın. Buzdolabında en az 4 saat kadar bekletin.
Tartölet hamuru için, tereyağı, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak bir tavada eritin. Unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 2 çorba kaşığı suyu azar azar ilave ederek hamurun toparlanmasını sağlayın. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tartölet kalıbının içine yayın.
Tartölet kaplarını fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Soğuyunca limonlu kremayı tartöletlere paylaştırın. Üzerlerini nar taneleri ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
Dilerseniz, çıtır çıtır lezzetiyle klasik limonlu tart tarifini de deneyebilirsiniz.