1 yumurta sarısı, tereyağı, şeker, vanilya ve tuzu mutfak robotunda iyice karıştırın. Un ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru biri diğerinden daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayırın ve streç filme sarın. Hafifçe üzerine bastırarak yassılaştırın. 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Bu arada erikleri doğrayıp şeker, vanilya, tarçın ile karıştırın. Hamurlardan büyük olanı yağlı kağıt arasında açın ve 23 cm’lik yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için bakliyat doldurun ve fırında 15 dakika pişirin. Üzerindekileri alarak 5-6 dakika daha pişirip fırından çıkartın. Diğer hamuru yağlı kağıt arasında açarak 5 cm’lik kareler şeklinde kesin ve üzerine fırça ile yumurta akını sürün. Erik karışımını tart tabanına doldurun. Üzerine irmik ve toz badem serpiştirin. Hamur parçalarını eriklerin üzerine gelişigüzel yerleştirin. Tekrar fırına yerleştirip kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.