Yağlı Simit
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yağlı Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Yağlı Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu derin bir kaba eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Mayayı ekleyip ılık süt veya su ile ezin. Yumurta, tuz ve margarini ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp dinlenmeye bırakın. 30 dakika mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kalem inceliğinde olacak şekilde silindir yapıp iki ucunu birleştirin. Fırın tepsisine dizip üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew