SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi
Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi
Güncelleme tarihi:
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi Tarifi İçin
Malzemeler
115 gr tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı pekmez
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
150 gr yaban mersini
Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın.
Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin.
Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin).
Üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Not:
Fırından çıktıktan sonra yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.
Tarif Kategorileri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
Benzer Tarifler
Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew