Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın.
  2. Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin.
  4. Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin).
  5. Üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
  6. Not: Fırından çıktıktan sonra yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew