Vişneli Pazı Sarma
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Serra Müftüoğlu'ndan davet sofralarınız için şık sunumu ve lezzetiyle şahane bir sarma tarifimiz var. Sarma denildiğinde akla ilk gelen zeytinyağlı yaprak sarma olsa da, pazı sarmasının yeri de bir başkadır. Kemikleri güçlendiren, kansızlığa iyi gelen ve şeker hastalığına karşı olumlu etkileri olan pazıyı, bu kez vişneli sarma yapımında kullanılır. Malzemeler hazırsa, vişneli pazı sarma tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak akciğerli yaprak sarma ve iç baklalı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Vişneli Pazı Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için 

Pişirmek için 

Vişneli Pazı Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün. 
  2. Soğanı ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Hafif renk alan soğana pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Daha sonra harç için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 3 dakika daha kavurun. 
  4. Ocaktan almaya yakın vişneleri ekleyerek bir kaç kez ezmeden karıştırın ve ocaktan alın. 
  5. Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda 3 dakika bekletin. 
  6. Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve istediğiniz büyüklükte sararak tencereye yerleştirin.
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra sarmaların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
  8. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 15 dakika pişirin. 
  9. Pazı sarmalarını servis tabağına alın ve üzerini minik yenilebilir çiçeklerle birlikte vişne ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Vişneli Pazı Sarması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Sarmaya lezzet katmak için taze limon dilimlerini ocakta közleyin ve servis tabağına ekleyin.
  2. Pazı yaprakları çok büyükse, ikiye bölerek de kullanabilirsiniz.
  3. Pazıların damarlarını kaynattıktan sonra bardak altı ile ezebilirsiniz.
  4. Vişneyi 3 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı şeker ile kaynattıktan sonra sos olarak kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Davet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew