SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Vişneli Milföy Tatlısı
Vişneli Milföy Tatlısı
Güncelleme tarihi:
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Milföy Tatlısı Tarifi İçin
Malzemeler
8 milföy hamuru
1 yumurta + 1 yemek kaşığı su karışımı
1 su bardağı dondurulmuş vişne
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
Vişneli Milföy Tatlısı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Vişne, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin.
Mısır nişastasını suyun içinde çözdürerek vişneye ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Milföy hamurunu unlanmış zeminde merdane ile hafif inceltin ve her birini ortadan ikiye kesin.
Vişne karışımını hamurların yarısının üzerine paylaştırın. Kalan hamurları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta su karışımını fırça ile sürün.
Çatal ile üzerine delikler açın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Milföylü Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew