Vertika
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vertika Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Vertika

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tavada eritin. Unu azar azar ekleyip devamlı karıştırarak pembeleştirin.
  2. Suyu ilave edip iyice karıştırın. Tavayı ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta ve tuzu ekleyip hızla yoğurun.
  3. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye aralıklarla dizin.
  4. Parmağınızla ortalarına bastırarak çukurlaştırın ve pişme esnasında kabarmaması için çukur yerleri 2-3 adet nohutla doldurun. Üzerlerine anason serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika hafif yumuşak kalacak şekilde pişirin.
  6. Beyaz peyniri bir kaba alıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Vertikaların ortasındaki nohutları çıkarıp peyniri ilave edin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew