Üzümlü Ve Cevizli Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzümlü Ve Cevizli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzümlü Ve Cevizli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, ınstant maya, pudra şekeri, ılık su, ılık süt ve ayçiçek yağını çukur bir kaba alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp ılık bir ortamda 45 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölün. Üzerine az un serperek kalın olmayacak şekilde açın. Toz şeker serpin. Üzümü ve cevizi de her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Yuvarlak fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin. Üzümler ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye ortadan başlayacak şekilde yan yana dizin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Meyve sosları ile tatlandırılan klasik cevizli çörek tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew