Üzümlü Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzümlü Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzümlü Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve toz şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin. Tereyağını eritip soğutun. Limonun kabuğunu rendeleyin. 
  2. Unu derin bir kaba eleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi, kuru üzüm, yumurta, yumurta akları, tuz ve sütlü karışımı ekleyip iyice çırpın. 
  3. Dilimli ve ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirip keki çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Kuru üzümleri hamura en son ekleyip bir kez karıştırıp hamuru kalıba boşaltırsanız üzümler kekin her yerine eşit dağılır.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew