Üç Çikolatalı Parfe
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üç Çikolatalı Parfe Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Soğuk krema için

Üç Çikolatalı Parfe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile yarım su bardağı kremayı eritin.
  2. Bir su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın. Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın.
  3. Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin. Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın.
  4. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın. Üzerini kapatıp buzlukta bekletin.
  5. Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin. Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün.
  6. Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Soğuk krema için, çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin.
  7. Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Ocaktan alıp ılınma bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi, servis tabağına ters çevirin.
  8. Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, leziz çikolatalı parfe tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew