- Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile yarım su bardağı kremayı eritin.
- Bir su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın. Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın.
- Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin. Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın. Üzerini kapatıp buzlukta bekletin.
- Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin. Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün.
- Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Soğuk krema için, çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin.
- Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Ocaktan alıp ılınma bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi, servis tabağına ters çevirin.
- Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, leziz çikolatalı parfe tarifini de deneyebilirsiniz.