Tuzlu Aperitifler
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tuzlu Aperitifler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Tuzlu Aperitifler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Küçük kek kalıplarına tereyağı sürüp hafifçe un serpin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Tavayı ocak üzerinden alıp tereyağını ılındırın. Un, toz badem, kabartma tozu ve şekeri başka bir kaba alıp harmanlayın. Başka bir kapta yumurta aklarına yarım çay kaşığı tuz ekleyip köpük gibi oluncaya kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarının olduğu kaba ılık tereyağını azar azar ekleyip çırpın. Unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı kalıplara paylaştırın. Dilimlenmiş siyah zeytin ve ortadan ikiye kesilmiş domatesleri hamurların üzerine hafifçe batırarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew