Türk Kahvesi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nesilden nesile aktarılan Türk kahvesi, isminden de anlaşılacağı gibi mutfağımızın en özel içeceklerinden biridir. Misafirler geldiğinde ilk olarak o ikram edilir. Bir de yanına lokum eklendi mi, nefis bir lezzet ortaya çıkar. Küçük fincanlarda sunulan Türk kahvesinin müptelası da çoktur. Söz merasimlerinin vazgeçilmezidir o. Kahve ne kadar köpüklüyse, lezzeti de o kadar yüksektir. Kimi şekersiz içer, kimi orta.. Günümüzde Türk kahvesi için makineler olsa da, elde yapılanın yerini başkası alamaz. Her gün bir fincan içildiğinde şifa deposu olur adeta. Peki, bol köpüklü bir türk kahvesi nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, gelin köpüklü türk kahvesi hazırlamanın püf noktalarına bir bakalım.

1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori?

Geleneksel kahvemizin yerine geçemez ama nefis dalgona kahvesi ve ev yapımı soğuk kahve tarifini de denemenizi öneriyoruz.

Türk Kahvesi Tarifi İçin

Malzemeler

Türk Kahvesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle Türk kahvesi hazırlarken, nasıl yapılacağı seçilmelidir.
  2. Sade türk kahvesi için; bir tatlı kaşığı kahve, bir fincan su kullanılır.
  3. Az şekerli türk kahvesi için; bir tatlı kaşığı kahve, yarım çay kaşığı toz şeker ve bir fincan su kullanılır.
  4. Orta türk kahvesi için; bir tatlı kaşığı kahve, bir çay kaşığı toz şeker (bir küp kesme şeker) ve bir fincan su kullanılır.
  5. Şekerli türk kahvesi için; bir tatlı kaşığı kahve, 2 çay kaşığı toz şeker ve bir fincan su kullanılır.
  6. Tüm malzemeleri cezvenin içerisine ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını orta ateşe ayarlayın.
  7. Yavaşça pişen kahve köpüklenmeye başladığında, fincanın içerisine köpüklerini dökün ve tekrar ocağa koyun.
  8. İlk taşımı aldıktan sonra kahve ağır ağır pişmeye devam ediyor. Ardından ikinci taşımda cezveyi ocaktan alın ve fincana dökün. Kahveniz hazır.
  9. Hazırladığınız Türk kahvesini, sultan lokumu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Öncelikle kahveyi ocağa koymadan önce mutlaka cezvenin içini karıştırın.
  • Ocağa koyduğunuz kahveyi yüksek ateşte pişirmeyin. Bu işlem kahvenin daha çabuk pişmesine ve köpüğünü kaybetmesine neden olur.
  • Tarifte verilen ölçüler 1 kişiliktir. Kişi sayısına göre ölçüleri arttırabilirsiniz.
  • Kahveyi pişirirken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde köpükleri dağılacaktır.
  • Türk kahvesini bir kavanoza aktarıp, kavanozun içerisine 2 adet kesme şeker atın ve kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde kahvenizin ömrü uzun olacaktır.

Tarif Kategorileri

Sıcak İçecek Sıcak İçecekler İçecek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Alkolsüz İçecekler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew