Tereyağlı Çörek (Biscuit)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tereyağlı Çörek (Biscuit) Tarifi İçin

Malzemeler

Tereyağlı Çörek (Biscuit)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

                Unu derin bir yoğurma kabına alarak, kabartma tozu, toz şeker ve tuz ekleyerek karıştırın. Küp doğradığınız tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla kum gibi oluncaya kadar yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca ayranı ilave edip elinizle hızlıca karıştırıp hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hamuru unladığınız tezgahta tekrar yoğurup merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew