Tepside Biberli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Tepside Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, zeytinyağı ve suyu bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin. Un ve maya ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Üzeri için soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  3. Salça ve kırmızı pul biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırın, kavurup soğumaya bırakın. Mayalan hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  4. Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı ve kalın doğradığınız biberleri ekleyin. Son olarak susam serpip önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Tepside biberli ekmekleri kahvaltı da sunacaksanız, acılı sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Klasik biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Ekmek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew