Tavuk Etli Ve Mantarlı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Ve Mantarlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Tavuk Etli Ve Mantarlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile tavada kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kalan ayçiçek yağını başka bir tavaya alıp biber ve mantarı kavurun. Sebzeleri de ılınmaya bırakın. 20 cm’lik kalıbı yağlayın. Bir yufkayı yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı da aynı şekilde diğerinin üzerine yerleştirip tereyağı sürün. İç harcı yufkanın üzerine yayın. 3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı harcın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Sarkan yufka parçalarını ince katlayıp kalıbın kenarlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew