Tatlı Topaklar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı Topaklar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Tatlı Topaklar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya ve ılık sütü hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. 10 dakika bekletin. Un ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş bir yüzeye alıp üzerine un serpin. Ters çevirip diğer tarafına da un serpin. Unlanmış hamuru üzerine yağ sürülmüş yağlı kağıt üzerine alıp sarın ve bu şekilde 20 dakika bekletin. 75 gr tereyağı ve şekeri bir kase içine alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarısı, tarçın ve unu ekleyin. Çatalla karıştırın. Yağlı kağıt içinde beklettiğiniz hamuru 12 bezeye ayırın. Yuvarlayıp yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizin. Üzeri için hazırladığınız harcı bir kaşık yardımıyla hamurların üzerine ekleyin. 30 dakika sıcak bir yerde bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew