Susamlı Pişi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Susamlı Pişi Tarifi İçin

Malzemeler

Susamlı Pişi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Susamla cevizi bir kasede karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Elinizi sıvıyağ ile yağlayıp ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Parmak uçlarınızla şekillendirip önce çırpılmış yumurtaya sonra susamlı cevize bulayın. 

Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Pişi, sade ikram edildiği gibi arzuya göre pekmez, bal, marmelat, reçel ve peynirle de sunulabilir.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew