Malzemeler
Karamel için
Tart hamuru için
Süsleme için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor.
Karamel için, tozşekerle suyu bir kaba alıp kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 4 küçük fırın kalıbına gezdirerek dökün. Kalıpları buzdolabında karamel iyice katılaşıncaya kadar 20-25 dakika bekletin.
Yumurta, tozşeker ve vanilyayı bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Sütü ekleyip 30 dakika daha çırpmaya devam edin.
Karışımı karamelli kalıplara dökün. Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Kalıpları içi sıcak su bir tepsinin içine oturtun. Önceden ısıtılmış 130 dereceli fırına verip 30 dakika pişirin. Fırını söndürüp kapağını açın ve tatlı soğuyuncaya kadar bekletin. Kalıpları içi su dolu kaptan çıkarın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin.
Tart malzemelerini bir kaba alıp pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp küçük kalıplara yayın ve dibini çatalla yer yer delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca meyve ve krem karamelle süsleyip servis yapın.