Yufkaların yuvarlak kenarlarını keserek kare şekline getirin. Yufkaları üst üste yerleştirip 6 eşit parçaya kesin.
Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Lor peynirine maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Elde ettiğiniz 12 küçük kare yufkadan birini temiz bir zemin üzerine alın. Tam ortasında avuç içi kadar bir boşluk bırakıp boşluğun çevresine peynirli içi halka şeklinde yerleştirin. Kalan boşluğa 1 yumurta kırın. Yumurtanın dışarı taşmamasına dikkat edin. Yufkanın kenarlarını bohça şeklinde katlayın. Katlanan tarafı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak börekleri hazırlayın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Bu böreği özellikle sabah kahvaltıları için hazırlayabilirsiniz.