Sebzeli Halka Lokma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Halka Lokma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sebzeli Halka Lokma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta, yoğurt, tuz ve suyu bir kapta çırpın. 1 su bardağı un, kabartma tozu ve mayayı ekleyip karıştırın. Kıvam alana kadar azar azar un eklemeye devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Havuç ve kırmızıbiberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Bezelye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sotelenmiş sebzeleri hamura ekleyip yoğurun. Elinizi biraz yağlayın ve hamurdan parçalar kopararak yuvarlayın. Ortasını parmağınızla delerek halka şekli verin ve ayçiçeği yağında kızartın. Sıcak servis yapın.  

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew