Şarap Sosunda Armutlu Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şarap Sosunda Armutlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Kek için

Şarap Sosunda Armutlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...

Armutları haşlamak için sos malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın. Sos kaynamaya başlayınca  armutları ekleyip kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alıp armutları şurubunda soğumaya  bırakın.

Tereyağını eritip oda ısısında soğutun. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını tereyağı ile mikserde iyice çırpın. Badem, pudraşeker, un, bir tutam tuz, kakule, haşhaş ve portakal  kabuğunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.  

 Hamuru muffin kalıplarına dökün ve armutları hamurun ortasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200  dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine  pudraşeker serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew