Lezzet'in
yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...
Armutları haşlamak için sos malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın. Sos kaynamaya başlayınca armutları ekleyip kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alıp armutları şurubunda soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip oda ısısında soğutun. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını tereyağı ile mikserde iyice çırpın. Badem, pudraşeker, un, bir tutam tuz, kakule, haşhaş ve portakal kabuğunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.
Hamuru muffin kalıplarına dökün ve armutları hamurun ortasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine pudraşeker serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.