Portakallı Mus
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Mus Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Portakallı Mus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın. 
  2. Yumurta sarılarını toz şekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin.
  3. Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
  4. Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.
  5. Sekiz kaşık suyu 1 bardak toz şekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın.
  6. 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  7. Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistan cevizi serpip soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew