Portakallı Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Antalya ve çevresinde yetiştirilen portakal, tatlı yapımında çok sık kullanılır. içeriğinde bol miktarda C vitamini barındırdığı için, ilaç sektöründe de yer verilir. Vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar ve bağışıklığı güçlendirir. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için tüketilir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olan bu besin, cildin yenilenmesine katkı sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, çay ve kahvenin yanında tüketebileceğiniz nefis portakallı kek tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Portakallı Kek Kaç Kaloridir?

Çat kapı gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kek tarifleri mi arıyorsunuz? Tadına doyamayacağınız ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Portakallı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
  • Kek piştikten sonra üzerinde çatal ile delikler açın ve soğumaya bırakın. Bu işlem şurubun bütün keke dağılmasını sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Video Tarifler Davet Yemekleri Kek Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew