Portakal Soslu Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakal Soslu Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal Soslu Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kayısıları ince doğrayın ve 1 çorba kaşığı kaşığı kadırını bir kenara ayırın. Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika pişirip blenderde püre haline getirin.

Margarin, şeker, yumurta, kayısı ve unu pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Yağlanmış 4 küçük kek kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kek kalıplarını ters çevirip kekleri servis tabaklarına alın.

Nane yapraklarıyla süsleyip kayısılı portakal sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew