Portakal Kremalı Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakal Kremalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Portakallı krema için

Portakal Kremalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemek tarifleri arasında portakal severlere harika bir tarif. Kelepçeli kek kalıbını (23 cm’lik) yağlayın. Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Karışımı kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Tel ızgara üzerine alın. Üzerine pişirme kağıdı ile örtün. Küçük bir kasede pudra şeker, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırın. İyice soğumuş olan kekin üzerini krema ile sıvayın ve 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew