Pırasalı Mısır Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Mısır Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasalı Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 220 dereceye ayarlayın. Pırasanın yeşil kısımlarını ayırıp beyaz kısımlarını ince dilimleyin. Pırasayı yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın. Mısır unu, un, karbonat ve tuzu çukur bir kapta karıştırın. Yumurta ile sütü çatalla çırpıp, karışıma ilave edin. Miskerle pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Soğuyan pırasayı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına aktarıp fırında 40-45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca tahta çubukla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse üzerine yağlı kağıt örterek içi iyice pişinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz usulü mısır ekmeği tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Pırasalı Tarifler Ekmek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew