Fırını 220 dereceye ayarlayın. Pırasanın yeşil kısımlarını ayırıp beyaz kısımlarını ince dilimleyin. Pırasayı yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın. Mısır unu, un, karbonat ve tuzu çukur bir kapta karıştırın. Yumurta ile sütü çatalla çırpıp, karışıma ilave edin. Miskerle pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Soğuyan pırasayı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına aktarıp fırında 40-45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca tahta çubukla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse üzerine yağlı kağıt örterek içi iyice pişinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, Karadeniz usulü mısır ekmeği tarifine göz atabilirsiniz.