Malzemeler
Kızartmak için
İç malzeme
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çörek tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Pırasalar ve biberi temizleyip ince halka şeklinde kesin. Domatesi soyup küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp pırasayı kavurun. Biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın.
Hamuru merdane ile incelterek açın. Hamur kesici aletle daire şeklinde hamurlar kesin. Pırasalı karışımı hamurlara paylaştırın. Hamurları ortadan ikiye katlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak birleştirin. Böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün. Sıvıyağı tavada kızdırıp börekleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.