Pırasalı Çörek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 23 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

İç malzeme

Pırasalı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çörek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Pırasalar ve biberi temizleyip ince halka şeklinde kesin. Domatesi soyup küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp pırasayı kavurun. Biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın.

Hamuru merdane ile incelterek açın. Hamur kesici aletle daire şeklinde hamurlar kesin. Pırasalı karışımı hamurlara paylaştırın. Hamurları ortadan ikiye katlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak birleştirin. Böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün. Sıvıyağı tavada kızdırıp börekleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Pırasalı Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew