Peynirli Sarıyer Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Sarıyer Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme

Üzeri için

Peynirli Sarıyer Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 margarinin 50 gr kadarını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın.
  2. Eritilmiş yağ, 2 yumurta sarısı, sirke ve bir tutam tuz ilave edin. 1 çay bardağı ılık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
  3. Hamuru 3 cm çapında, 10 cm uzunluğunda olacak şekilde rulo yapın,  3 cm.lik parçalar halinde kesin. Her bir parçayı unlanmış zeminde merdane ile incelterek açın.
  4. Kalan 200 gr margarini eritip yumurta fırçasıyla hamurların üzerine sürün.
  5. Yağlanmış hamurları bohça şeklinde katlayıp üzerine bir bez örterek 15 dakika süreyle dinlendirin.
  6. Hamurları merdane ile tekrar açıp üzerlerine eritilmiş margarin sürerek işlemi tekrarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin.
  7. İç malzemeyi hazırlamak için beyazpeyniri ufalayın. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Bir kapta, peynir, yeşillikler ve 2 yumurta akını iyice karıştırın.
  8. Hamurları son kez açıp ortalarına iç malzemeden 2’şer kaşık paylaştırın. Hamurların iki kenarını kıvırıp 2 parmak eninde sarın.
  9. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Marmara Yemekleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew