Peynirli Burgular
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Burgular Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Burgular

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin. Domates püresine tuz ve kekik ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını bir kâsede sütle çırpın.
  2. Hamurların 5 tanesinin üzerine kekikli domates püresini sürün. Peyniri hamurların üzerine paylaştırın.
  3. Kalan 5 hamuru üzerlerine kapatıp kenarlarına sıkıca bastırın. Her bir parçayı 4 şerit olacak şekilde kesin.
  4. Şeritlerin iki ucundan tutup ters yöne çevirerek burgu şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Üzerlerine yumurtalı sütü sürün. Susamlı çörek otundan üzerlerine serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Milföylü Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew