Patates Krebi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patates Krebi Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Krebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  2. Süt ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  3. 15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün.
  4. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. 
  5. Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin.
  6. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew